Planken vloerdelen

De rustieke vorm van de houten vloer: Planken vloerdelen.
Brede planken, meestal rustiek getekend met noesten, hier en daar een droogscheurtje. En speelse kleurnuances. Vloeren met een authentieke, nonchalante uitstraling. De planken zijn door en door massief, 20 dik, en passen met messing en groef in elkaar.

Vloerdelen kunnen -met toepassing van een isolerende tussenvloer- zwevend (los) gelegd worden, of vast gelegd gelijmd en verdekt genageld op een spijkerbare ondervloer. Gezien het karakter van deze vloeren is de geoliede afwerking het meest voor hand liggend. Men dient er wel rekening mee te houden dat massieve vloerdelen onder invloed van wisselingen in temperatuur en vochtigheidsgraad (zomer en winter) kunnen uitzetten en krimpen. Iets waar de veel stabielere systemen als Tapis- en Systeemparket veel minder, of geen last van hebben.

Door in de winter de luchtvochtigheidsgraad in de woonkamer enigszins op peil te houden kan men de grootste kiervorming voorkomen. Bij vochtige lucht, in de zomer, zwellen de vloerdelen. De tijdens het leggen aangehouden zwelruimte voorkomt dan dat de vloer klem komt te zitten. Leverbare breedtes van 12 tot 24cm.